Actualitate

Asistență financiară pentru dezvoltarea a peste 100 de localități. Iată după ce criterii vor fi acordați banii

Activitățile programului au fost discutate astăzi, la Cancelaria de Stat, în cadrul unei ședințe de lucru a secretarului general al Guvernului, Lilia Palii, cu reprezentanții misiunii Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Moldova, condusă de directorul Karen Hilliard.

Programul prevede activități de eficientizare, transparentizare și dezvoltare a capacităților APL, pentru creșterea calității serviciilor prestate și a conlucrării acestora cu societatea civilă. În cadrul programului, peste 100 de localități din țară vor primi asistență financiară pentru soluționarea problemelor stringente ale cetățenilor. Principalii beneficiari vor fi APL de nivelul I, grupurile civice și mediul de afaceri local care, în comun, vor dezvolta comunitățile lor.

Obiectivele principale ale programului vizează patru componente interconectate: îmbunătățirea accesului cetățenilor la serviciile publice, implicarea societății civile în guvernarea locală, care va duce la transparentizarea activității APL. De asemenea, va fi continuată reforma de descentralizare și îmbunătățit managementul financiar al autorităților locale, ceea ce va asigura creșterea veniturilor primăriilor.

Programul „Comunitatea Mea” are un buget de 20,5 milioane de dolari și va fi implementat în perioada 2018- 2023. 

Sursa: provincial.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *