Actualitate

Asociația MĂR vine cu critici la adresa autorităților: Actuala guvernare este la fel de absentă ca și fostele guvernări. Nu s-a schimbat nimic

„Pentru HoReCa din nou sunt cele mai dure restricții: activitate redusă, de la 7:00 până la 22:00, având deja impusă activitatea la capacitate redusă, 50% din sală + prezentarea certificatului Covid-19. Toate aceste decizii parcă sunt luate din inerție. Deja s-a demonstrat că restricțiile aplicate pentru domeniul HoReCa nu influențează creșterea sau scăderea numărului de cazuri de infectare. Pe când, restricțiile aplicate altor domenii influențează semnificativ. Doar că, în aceste domenii, în ultima vreme, nici restricțiile nu prea s-au respectat și nici controale din partea statului nu prea au fost. Covidul era ocupat, pentru că era la restaurant, în așteptarea autorităților”, este arătată reacția Asociației.

De asemenea, reprezentanții HoReCa menționează că logic ar fi ca restricțiile și controlul cel mai drastic să fie acolo unde sunt aglomerări, începând de la transport și terminând cu piețe.

„Orice vizită la bancă sau la hypermarket înseamnă coadă ceafă-n-ceafă. Iar persoanele care vor rămâne în oraș după 22.00, vor migra dintr-un mediu controlabil și gestionat sanitar, în medii despre care nimeni nu știe nimic, acolo unde certificat COVID nimeni nu cere. De mai mult timp, domeniul HoReCa este în situația în care e închis cu ușile deschise. Asta deși are salariați, are datorii din carantina 2020 și mai are și facturi de trei ori mai mari. Actuala guvernare este la fel de absentă ca și fostele guvernări. În esență, nu s-a schimbat nimic, fiecare supraviețuiește cum poate. Apelurile noastre au rămas neauzite, argumentele nu au fost luate în considerare.Suntem singuri în fața pandemiei”, mai este arătat în declarația Asociației MĂR.

Asociația Măr mai scrie că oganele de control vor verifica în această perioadă sectorulHoReCa până o să rămână scrum.

„Valurile pandemice de până acum ne-au arătat o legitate tristă. Statul nu verifică instituțiile de stat și nu gestionează drastic fluxul de persoane care vor să beneficieze de servicii publice. În schimb, statul verifică până la sânge agenții economici, acolo unde este control și ordine. Controalele abuzive vor deveni din nou un instrument de știri și materiale denigratoare”  se mai arată în postare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *