Actualitate

Atac armat într-o școală din Crimeea. 19 persoane au murit. Atacatorul s-a sinucis /// FOTO/VIDEO

Atacatorul a fost identificat drept Vladislav Roslyakov, un tânăr de 18 ani. Băiatul a fost surprins de camerele de supraveghere cu câteva momente înainte să declanșeze atacul, scrie Russia Today. Potrivit autorităților, acesta a confecționat și bomba artizanală pe care a plasat-o în cantina școlii.


UPDATE ///
 Sub ruinele  Politehnicii s-ar putea afla și alte persoane. Salvatorii spun că 15 persoane sunt date dispărute.

UPDATE ///  Martorii oculari afirmă că deflagrația ar fi avut loc în cantină iar toate geamurile au fost făcute țăndări.

Presa din regiune anunță că serviciile de salvare nu aveau suficiente tărgi iar răniții erau transportați cu ajutorul unor uși.

Conform unor informatii neconfirmate vehiculate de presa din Ucraina înainte de explozie s-ar fi auzit mai multe focuri de armă. Martorii afirmă că vinovat ar fi un tânăr de 20-25 de ani.


„Potrivit primului bilanț, există 10 morți", a declarat un membru al serviciilor de salvare. Un alt reprezentant al acestor servicii a vorbit despre "circa 70 de răniți", adăugând că toate ipotezele sunt studiate pentru a stabili cauzele exploziei.

 

Explozia ar putea fi un atac terorist, apreciază Kremlinul. Autorităţile examinează pista unui eventual atac terorist, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care nu a făcut alte precizări. Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus ca agenţiile de spionaj să efectueze o anchetă aprofundată, a subliniat Peskov. Liderul de la Kremlin a transmis condoleanţe familiilor victimelor, a adăugat el.

Fotografi prezenţi la faţa locului au publicat imagini pe site-ul Kerch.FM în care apar geamuri sparte la parterul clădirii cu două etaje.

Liceul asigură formare profesională adolescenţilor.

Kerci se află în estul Crimeei ocupate de Rusia, cu care este legată printr-un pod pe care Vladimir Putin l-a inaugurat în mai.

Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în 2014.

Vom reveni cu amănunte​

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *