Actualitate

Atac terorist în Viena, în șase locuri diferite. O persoană a murit, mai multe au fost rănite. Unul dintre atacatori a fost ucis

Cel puțin o persoană a murit, iar mai multe au fost rănite într-un atac armat care a vizat șase locuri diferite din centrul Vienei. Unul dintre atacatori a fost ucis de forțele de ordine. Atacul armat a fost catalogat de ministrul austriac de Interne drept ”un aparent atac terorist”. Presa străină a vehiculat existența a șapte oameni decedați.

Poliţia vieneză a confirmat că a ucis un suspect ca răspuns la atacul terorist produs luni seara în capitala Austriei, informează dpa, citată de Agerpres.

Au mai fost confirmate moartea unei persoane şi rănirea gravă a altor câteva, printre care un ofiţer de poliţie, conform unei postări pe Twitter a poliţiei din Viena.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat pentru agenţia de presă austriacă APA că victima este un civil.

Poliţia a mai informat pe Twitter că mai mulţi suspecţi înarmaţi cu puşti au început să tragă pe Seitenstettengasse în jurul orei locale 20.00 (19:00 GMT). Focuri de armă au fost trase în şase locuri diferite.

Echipaje ale serviciilor de urgenţă din Viena au raportat luni seara mai mulţi morţi şi răniţi pe fondul a ceea ce ministerul de interne austriac a calificat drept un „aparent atac terorist” în curs de desfăşurare în capitala Austriei, potrivit informaţiilor transmise de agenţia de presă APA, citate de dpa.

„Din punct de vedere numeric nu putem oferi o cifră exactă, suntem încă în procesul de a obţine o imagine de ansamblu”, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă.

APA a raportat, de asemenea, moartea unui ofiţer de poliţie.

Până acum cel puţin trei persoane au fost internate în spital, scrie Agerpres.

 

Un martor ocular, intervievat la un canal de televiziune, a spus că a văzut „o persoană care fugea cu o armă automată, care trăgea cu sălbăticie”. Poliţia a ajuns la faţa locului şi a ripostat, un alt martor la incident spunând că s-au auzit ”cel puţin 50 de împuşcături”, scrie AFP.

Un purtător de cuvânt al poliţiei a spus că este în curs o amplă desfăşurare a poliţiei în centrul Vienei.

Ziarul Kronen Zeitung a relatat că o sinagogă a fost atacată. Acesta şi alte mass-media au raportat împuşcături trase în zona unei pieţe din apropiere, Schwedenplatz.

„În acest stadiu, nu este posibil să se spună dacă a fost vizată sinagoga”, a reacţionat pe Twitter Oskar Deutsch, preşedintele Comunităţii Evreieşti din Viena (IKG), precizând că edificiul era închis în acel moment.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *