Justiție

Avocata Angela Popil, despre amendamentul propus de Olesea Stamate la Legea Avocaturii: Stimați colegi, este cazul să privim lucrurile pragmatic și să le judecăm la rece”

„Avocatura este o profesie bazată pe onestitate, responsabilitate și profesionalism. Avocații trebuie să stea la straja legii și în serviciul cetățeanului, garantând ultimului respectarea de către stat a drepturilor și libertăților lui. De asta avocații nu au și nu trebuie sa aibă imunitate, însă statul datorează avocaților garanții viabile, reale și veritabile pe care avocatul să conteze atunci când este vizat într-o cauză unde este investigat. 

De asta, propunerea de compromis venită de la autoarea amendamentului cu pricina, prin care se păstrează alin. (2) din art. 52, cu includerea în rândul excepțiilor și prevederile art. 324 ( se referă la Comisia de Licențiere) – 326 CP pe lângă flagrant, confirmă afirmațiile și declarațiile avocaților potrivit cărora noi nu avem de ce să ne ascundem, și nu protejăm în niciun fel colegii care sunt acuzați de săvârșirea actelor de corupție, însă, noi vrem să avem garanția că în cazul în care în raport cu colegii noștri se dispun acțiuni de percheziție, aceste acțiuni să se facă cu acordul CoUAM în toate cazurile, cu excepția infracțiunilor flagrante. Anume așa putem asigura păstrarea secretului profesional și împiedica abuzurile”, a scris Angela Popil pe pagina de Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *