Actualitate

Bărbatul care și-a aruncat copilul de la etajul patru al unui bloc de locuit din Chișinău, își va petrece următoarele 30 de zile în arest

Bărbatul în vârstă de 28 de ani, care și-a aruncat propriul copil de la etajul patru al unui bloc de locuit din Capitală, își va petrece următoarele 30 de zile în penitenciarul nr.13. Decizia a fost luată astăzi, 7 iulie, de Judecătoria Ciocana. Procurorii afirmă că învinuitul pledează nevinovat.

Procurorul de caz, Victor Răileanu, susține că bărbatul de cetățenie străină, pledează nevinovat.

„Declarații a făcut, vina nu o recunoaște, indică faptul că din cauza stării de sănătate nu-și aduce aminte ce s-a întâmplat la data de 4 iulie, în intervalul de timp Dumnealui indică faptul că nu era conștient, respectiv, doar o expertiză psihiatrică de către medicii specialiști va spune dacă dumnealui a acționat cu discernământ sau nu” a declarat procurorul Victor Răileanu.

Avocatul acestuia, Veaceslav Nemerenco, a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor.

„ -Nu am împuternicire să fac declarații. Asta-i tot. – De ce? Sunteți avocatul. – Am explicat, nu am împuternicire să fac unele declarații. Dați-mi voie să trec”, a declarat Veaceaslav Nemerenco, avocatul bărbatului.

Vă amintim că tragedia s-a întâmplat pe 4 iulie, un bebeluș de doar trei luni, a decedat după ce a fost aruncat de la etajul patru al unui bloc de locuit de propriul tată.

De asemenea, menționăm că mama bebelușului nu era acasă, când a avut loc tragicul incident.

Anterior, ea le-a declarat jurnaliștilor de la Publika TV  că bărbatul este bolnav de diabet și, din această cauză, i s-ar fi făcut rău și ar fi scăpat copilul.

„Eu am ieșit cu fetița mai mare la plimbare și am intrat pe la magazin, am cumpărat produse și am venit acasă. Când am ajuns, am văzut ambulanța, poliția nici nu am observat-o. M-am gândit că s-a certat din vecini. M-am ridicat și vecinii au zis că a căzut un copil în gol. Mai întâi au zis că de un an, la noi nu are un an. Nici nu mi-a dat prin cap că poate fi copilul meu. Am intrat în apartament, nu am găsit copilul. Am întrebat soțul unde este copilul, dar … el nu a putut răspunde. El nu era conștient”.

Individul ar putea fi condamnat la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.