Economie

Beneficiarii de plăţi sociale vor putea alege singuri de la cine să ridice banii

La alegere, beneficiarii de plăţi sociale vor putea ridica banii şi de la alte bănci decât de la filialele Băncii de Economii sau oficiile poştale, aşa cum este în prezent, scrie IPN.

Unul dintre autorii iniţiativei, parlamentara Valentina Stratan, a declarat că sunt multiple adresări din partea cetăţenilor care se plâng că sunt nevoiţi să meargă lunar la filialele BEM, uneori în altă localitate, pentru a-şi ridica banii. Pe lângă disconfort, acest lucru le creează şi cheltuieli atunci când trebuie să se deplaseze în altă localitate, dacă banca nu are filiale în localitatea lor.

Valentina Stratan a menţionat că, odată cu intrarea în vigoare a legii, beneficiarii de plăţi sociale vor putea merge la casa teritorială de asigurări sociale, conform reşedinţei, pentru a depune o cerere în care vor specifica instituţia de plată de la care doresc să îşi ridice plăţile sociale. Cererile urmează a fi examinate de către autorităţi, pentru a vedea posibilitatea de a semna un contract cu instituţia indicată, iar ulterior solicitantul va primi un răspuns dacă îi este acceptată sau nu cererea. Persoanele care nu vor depune cerere vor continua să-şi ridice prestaţiile de la locul din care le primeau. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *