BERD va contesta administrarea silită a activelor Danube Logistics SRL

publicat în Actualitate pe 3 Martie 2021, 10:22

 De la înființarea sa Operatorul Portului Liber Internațional Giurgiulești este un client al BERD.  Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) intenționează să lupte împotriva deciziei de instituire a administrării silite a activelor Danube Logistics SRL, operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești din Moldova.

Banca este profund îngrijorată de ordinul unui executor judecătoresc la Chișinău din 25 februarie și va continua să-și protejeze drepturile în calitate de creditor prioritar garantat.

BERD este în prezent cel mai mare creditor al Danube Logistics SRL, precum și principalul beneficiar economic al participației Danube Logistics Holding BV la Danube Logistics SRL.

BERD consideră că numirea unui administrator extern de către executorul judecătoresc interferează cu funcționarea companiei, având un impact negativ direct asupra capacității sale de a continua operațiunile și de a-și rambursa datoriile, și este în conflict cu interesele legitime ale BERD ca deținător a garanțiilor asupra acțiunilor din Danube SRL și ca beneficiar economic al acestora.

Separat, BERD s-a alăturat procedurilor în mai multe dosare judiciare axate pe capacitatea Danube SRL de a efectua plăți către compania-mamă, de a distribui dividende către compania-mamă și / sau de a vinde acțiunile sale. Niciunul dintre aceste cazuri nu se bazează pe creanțe împotriva Danube SRL sau capacitatea companiei de a gestiona afacerile sale de zi cu zi, ci ține de o creanță personală a Bemol Retail SRL, o terță parte, către fostul director general al Bemol.https://www.ebrd.com