ActualitateInternațional

Boris Johnson s-a adresat rușilor: „Căutați să vedeți ce atrocități se comit în numele vostru”

Prim-ministrul britanic, Boris Johnson, le-a transmis cetățenilor ruși să nu se mai lase păcăliți de propaganda lui Vladimir Putin și să ocolească cenzura impusă de statul prin folosirea VPN-urilor pentru a cerceta pe internet despre crimele de război comise de armata rusă în Ucraina. Johnson s-a adresat rușilor chiar în limba rusă, într-un mesaj publicat pe rețele sociale, scrie The Guardian.

Într-un mesaj video adresat cetățenilor ruși, Boris Johnson le-a transmis acestora „să caute să vadă ce crime se comit în numele lor”. Premierul britanic a vorbit de scenele groaznice ale Masacrului de la Bucea – cadavrele lăsate în stradă sau femeile violate în fața copiilor lor, imagini care au îngrozit lumea.

Vorbind în limba rusă, Johnson a spus că „poporul rus merită să știe adevărul, merită să afle faptele” – „imaginile cu trupurile arse, aruncat în gropi comune sau lăsate pe drumuri de forțele ruse în retragere la Bucea și Irpin au fost atât de șocante, atât de revoltătoare încât nu e de mirare că guvernul vostru caută să le ascundă de voi”, a continuat premierul britanic în limba engleză.

„Președintele vostru știe că dacă ați putea vedea ce se întâmplă, nu ați susține acest război”.

De asemnea, Johnson a mai spus că atrocitățile comise de ruși în Ucraina „încalcă încrederea fiecărei mame rusoaice care își ia rămas bun cu mândrie de la fiul care pleacă în armată” și că ele reprezintă „o pată pe onoarea Rusiei, însăși, o pată care doar va crește cu fiecare zi în care acest război continuă”.

„Dar nu trebuie să mă credeți pe cuvânt: aveți nevoie doar de o conexiune VPN pentru a accesa informație din surse independente, de de oriunde din lume. Când veți descoperi adevărul, distribuiți-l și altora. Președintele vostru este acuzat de crime de război. Însă nu cred că acționează în numele vostru”, a concluzionat prim-ministrul Regatului Unit.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *