Criza

BREAKING! Patru polit-tehnologi ruși se află la Chișinău pentru a organiza scheme pentru fraudarea alegerilor din 11 iulie 2021

Numele celor patru “specialiști” ruși au fost enunțate și de către Renato Usatîi în cadrul emisiuni Politica Nataliei Morari.

Conform surselor DISINFO, cei patru nu sunt pentru prima dată în Republica Moldova. Tot ei au fost cei care în perioada alegerilor prezidențiale din 2020, au pregătit o varietate de operațiuni de contra propaganda, scheme pentru fraudarea alegerilor și diverse proiecte media pentru a submina desfășurarea alegerilor libere și corecte în Republica Moldova.

Aceleași surse ne indică faptul că grupul format din cele patru persoane face uz de mai multe pârghii pe care le au la dispoziție inclusiv din partea beneficiarilor locali, inclusiv oferind bani mai multor activiști politici, pentru a interfera în politica internă a Republicii Moldova și în alegeri.

Astfel, aceștia lucrează îndeaproape cu conducerea PSRM și Partidul Șor pentru definirea strategiilor și platformelor electorale aprobate de Kremlin; instruiește personalul cum să coordoneze campanii social media de ”PR negru”, care implică denigrarea concurenților și dezinformarea la general, cu scopul să speculeze vulnerabilitățile societății moldovenești, să o dezbine și să creeze haos prin amplificarea reacțiilor emoționale. De asemenea, un scop specific – facilitează acoperirea operațiunilor de interferență a Rusiei în procesul electoral din Republica Moldova.

În viitoarele alegeri din 11 iulie 2021, conform planului elaborat de polit-tehnologii ruși, autoritățile de la Tiraspol vor fi folosite pentru a transporta minim 50.000 de votanți transnistreni la secțiile de votare din Moldova, cu scopul de a se asigura că obțin cât mai multe mandate pentru blocul comuniștilor și socialiștilor.

Pentru a-i convinge pe cetățenii din stânga Nistrului să meargă la vot, se aplică amenințări precum că vor fi concediați, se apelează la patriotismul lor, dar și la bani și alte stimulente – prime sau bani în plus la salarii, bonusuri și zile de concediu.

Ca și în cazul alegerilor precedente, se planifică mituirea alegătorilor. În ziua alegerilor, 11 iulie, grupul plănuiește să plătească 1000 de lei fiecărei persoane, sumă din care colaboratorilor de la Tiraspol le va reveni o ”taxă” de 500 de lei pentru fiecare votant.

Tradițional, se fac eforturi și presiuni asupra cetățenilor moldoveni care sunt stabiliți în Federația Rusă.

Amintim că recent, publicația germană BILD, într-o investigație de amploare a publicat documente prin care demonstrează că în 2020, Rusia a cheltuit 11.4 milioane de euro pentru campania lui Dodon, din care 4 milioane au fost rezervate pentru mită electorală prin care să fie asigurată alegerea politicienilor aserviți Kremlinului.

https://disinfo.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *