Actualitate

„Businessman-ul” Cavcaliuc și-a închis afacerea de la Londra

Potrivit datelor registrului public al companiilor din Marea Britanie, la 18 noiembrie, 2021, Cavcaliuc a solicitat radierea companiei pe care a fondat-o la 1 septembrie 2021. În cerere nu se specifică motivul deciziei sale și doar se oferă asigurări legale că nu există temei pentru ca această companie să nu fie radiată, informează replicamedia.md.


Două săptămâni mai târziu, cererea fostului polițist a fost acceptată, iar potrivit deciziei autorităților britanice, decizia va intra în vigoare într-un termen de două luni. Asta în cazul în care nu vor apărea alte cauze obiective.


Deocamdată nu se cunosc motivele pentru care Cavcaliuc a decis să renunțe la această companie. În Registrul Companiilor Britanice, acesta nu mai deține altă afacere sau companie.

Sursa citată a solicitat o reacție de la fostul lider PACE, însă nu a răspuns la mesajul transmis pe pagina sa de facebook. În cazul în care va reacționa, vom publica neapărat.

Menționăm că despre fondarea acestei companii s-a aflat la începutul lunii septembrie în urma unei investigații Rise.md. Firma a fost deschisă pe 1 septembrie, iar pentru perfectarea actelor, Cavcaliuc a folosit cetățenia română pe care o deține. Acesta a confirmat informația câteva zile mai târziu.

Fiind căutat de procurorii din Republica Moldova, anunța că firma pe care a deschis-o recent la Londra angajează muncitori și, așa cum a promis, prioritate au cetățenii moldoveni stabiliți în capitala Marii Britanii.

Vă amintim că pe 17 ianuarie, biroul Interpol din Lyon a anunțat procurorii moldoveni că a blocat căutarea lui Gheorghe Cavcaliuc, invocând articolul 3 al Constituției Interpol, care prevede „interzicerea implicării Interpol în activități de caracter politic, militar, religios sau rasial.” Ulterior, Cavcaliuc a postat o înregistrare video de la Londra, în care anunța că se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO), pentru a examina „abuzurile și falsurile” pe care le-ar fi admis autoritățile din Republica Moldova „pentru a-i fabrica dosare”.

Fostul șef al IGP spune că a luat decizia după ce a fost înștiințat că nu mai este căutat de Interpol.

De asemenea, vă amintim că, la sfârșitul lunii august 2021, Biroul Interpol din Moldova a solicitat ca Veaceslav Platon și Gheorghe Cavcaliuc să fie dați în căutare internațională. Ultima oară, cei doi au fost observați la Londra unde se plimbau nestingherit pe străzile capitalei Marii Britanii.

Gheorghe Cavcaliuc este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu ceilalți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii. Acțiunile au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie 2021, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite. De asemenea, Gheorghe Cavcaliuc este acuzat participare la înscenarea dosarelor de viol al lui Gheorghe Petic și de transportare ilegală a cartușelor „Kalașnikov” în Ucraina de către Ruslan Verbițchi.

În acest sens. PCCOCS a formulat și remis autorităților din Marea Britanie o cerere de comisie rogatorie, fiind solicitată înaintarea acuzării lui Gheorghe Cavcaliuc.

Sursa: punctul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *