Externe

Caro Quintero, fondator al Cartelului Guadalajara, unul dintre cei mai căutați infractori, a fost prins în Mexic

Autoritățile mexicane l-au capturat pe Rafael Caro Quintero, unul dintre cei mai căutați lorzi ai drogurilor din țară, acuzat că a orchestrat uciderea în 1985 a unui agent al Agenției americane pentru combaterea drogurilor (DEA), au declarat vineri două surse pentru Reuters.

Caro Quintero a fost unul dintre fondatorii Cartelului Guadalajara, una dintre cele mai puternice organizații de trafic de droguri din America Latină în anii 1980.

Autoritățile l-au reținut pe Caro Quintero în statul mexican Chihuahua, a declarat o sursă din marina mexicană. O sursă din cadrul guvernului federal a confirmat arestarea.

Biroul Federal de Investigații al SUA îl clasează pe Caro Quintero printre cei mai căutați zece fugari și pusese pe capul său o recompensă de 20 de milioane de dolari.

Caro Quintero a negat anterior implicarea în uciderea agentului DEA Enrique Camarena, a cărui tortură și ucidere macabră a tensionat relațiile bilaterale dintre Statele Unite și Mexic.

Anul trecut, Caro Quintero a pierdut un apel final împotriva extrădării în Statele Unite. Acesta se află printre cei mai căutați infractori de către FBI.

Caro Quintero s-a ascuns după ce a fost eliberat în 2013 dintr-o închisoare mexicană, unde a petrecut 28 de ani în spatele gratiilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *