Lumea

Ce trebuie să mâncați de Revelion ca să aveți un an plin de bucurii

Cine consumă pește va trece ușor peste probleme
Sub nici o formă din meniul de Revelion nu trebuie să lipsească peștele. Potrivit tradiției, cei care pun pe masă pește de Anul Nou și-l consumă la cumpăna dintre ani, vor trece extrem de ușor peste toate problemele ivite de-a lungul anului.

12 boabe de struguri
Strugurii ocupă de asemenea un rol extrem de important în meniul de Revelion. Fiecare membru al familiei trebuie să consume 12 boabe de struguri, indiferent dacă sunt negri sau albi. Se crede că numărul acestora este echivalent cu numărul de luni ale unui an. În funcție de cât de dulce este strugurele, așa va fi și luna respectivă.

Un nu hotărât preparatelor pe bază de pui
Nu consumați niciodată de Anul Nou carne de pui. Tradiția spune că, dacă încălcați această regulă, veți avea parte de lucruri neplăcute. Este în schimb acceptată carnea de porc.

Mâncați piftie pentru a fi sănătoși
O altă superstiție legată de masa de Revelion spune că piftia este nelipsită. Cine mănâncă din acest preparat la trecerea dintre ani va fi sănătos și va avea obrajii rumeni.

Verdețurile aduc prosperitate, rodia un bebeluș
Dacă vreți să fiți prosperi și totul să vă meargă din plin în noul an, serviți în seara de Revelion diferite feluri de mâncare pline de verdețuri. În multe țări ale lumii există superstiția potrivit căreia dacă vreți să vă măriți familia cu un bebeluș, nu uitați să consumați de Anul Nou rodie.

Șampania spală relele
Nu în ultimul rând șampania are rolul său bine definit de Anul Nou. Se crede că atunci când se desface șampania la 12 noaptea anul care trece a fost împușcat, relele s-au spălat iar cele bune se vor aduna.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *