Actualitate

CEC a semnat un Memorandum de înțelegere cu Consiliul Electoral Suprem al Turciei: Va contribui la aprofundarea colaborării privind perfecționarea legislației electorale

Potrivit CEC, actul a fost semnat de către președinta Comisiei, Angelica Caraman, care se află într-o vizită de lucru în Turcia, în perioada 20-21 decembrie.

Potrivit documentului, părțile semnatare s-au angajat să faciliteze schimbul de bune practici în domeniul electoral între cele două instituții, să organizeze conferințe, seminare, simpozioane, urmărind scopul îmbunătățirii proceselor electorale, în concordanță cu standardele internaționale. Oficialii celor două autorități au făcut un schimb de informații privind organizarea proceselor electorale în ambele țări, activitatea autorităților electorale, în contextul în care CEC examinează, în prezent, oportunitatea modificării legislației electorale, inclusiv pe aspectul permanentizării organelor electorale de nivel inferior.

Muharrem Akkaya președintele Consiliului turc a menționat că, datorită acestui Memorandum va fi dezvoltată cooperarea în domeniul juridic și va fi impulsionată susținerea reciprocă pentru implementare proiectelor de organizare a scrutinelor din ambele țări Angelica Caraman, a menționat că eforturile depuse de Consiliul Electoral Suprem al Republicii Turcia și fosta componență a CEC Moldova pentru aprofundarea colaborării dintre autoritățile noastre au trecut la o nouă etapă de dezvoltare, prin semnarea acordului de azi. În contextul deținerii de către CEC a Republicii Moldova a Președinției Asociației Oficialilor Electorali Europeni (ACEEEO), a fost analizată modalitatea de consolidare a cooperării în cadrul asociației.

De asemenea, președinta CEC a lansat invitația pentru participare la Adunarea Generală și conferința anuală a Asociației, care vor fi desfășurată la Chișinău în toamna anului 2022.

Vă amintim că, la începutul lunii decembrie, o delegație a CEC a efectuat la fel o vizită de lucru în România, unde la fel au pus bazele unei colaborări și preluare de bun-practice.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *