Politică

Chetraru: Nu există voinţă politică pentru a lupta cu fenomenul corupţiei. Leancă: Să-şi facă datoria şi să nu se implice în jocuri politice

Viorel Chetraru a declarat că politicienii trebuie să-şi onoreze promisiunile făcute în campaniile electorale:

"Îşi vor onora politicienii noştri promisiunile făcute în campaniile electorale de a edifica un veritabil stat de drept, cu o justiţie reformată, astfel încât instituţiile abilitate cu înfăptuirea justiţiei să nu se pomenească în faţa dilemei dificile de a alege între a-şi face datoria şi a nu periclita stabilitatea politică. Îndemn politicienii să sprijine eforturile anticorupţie. O să îi rog să își revizuiască reacțiile de autoapărare care se rezumă de obicei la acuzații în adresa instituţiilor statului și la banalele insinuări de răfuială sau comandă politică", spune directorul Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru.

Şeful CNA a evitat să spună însă la ce partide se referă şi cine dintre politicieni a exercitat presiuni asupra instituţiei pe care o reprezintă. Reacţia premierului nu s-a lăsat aşteptată:

"Se transferă niţel responsabilitatea pe alţii şi mai puţin pe instituţia propriu-zisă. Nu e adevărat. Eu domnule director, am ajuns la o concluzie, în mod special în această perioadă de un an şi jumătate: noi putem la nesfârşit să ne lamentăm pe imperfecţiunea cadrului juridic, pe lipsa suficientă de instrumente, pe faptul că nu ne ajung bani şi să spunem că noi nu am reuşit să finalizăm anumite dosare", a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

9 decembrie este Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Corupţiei. Cu această ocazie, CNA a organizat mai multe acţiuni de informare, menite să prevină şi să combată acest flagel.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *