Social

Cinci moldoveni și un rus, care au „prevatizat” o insulă din Bali, spunând că e „dar de la Dumnezeu”, au fost deportați din Indonezia

Până la urmă, nu a existat nicio minune divină pentru șase est-europeni care au fost reținuți în luna aprilie pentru că s-au ascuns într-o vilă din Mengwi, renumiți ca fiind grupul recalcitrant care pretindea că casa este un dar de la Dumnezeu.

Cinci dintre cei șase – toți din Republica Moldova au fost oficial deportați joi, 22 decembrie, în timp ce unul, în vârstă de 24 de ani, din Rusia, a fost trimis acasă în luna septembrie, scrie Echipa.md.

Șeful Biroului din Bali al Ministerului Dreptului și Drepturilor Omului, Anggiat Napitupulu, a declarat că moldovenii sunt dintr-o singură familie.

„Cazul a fost raportat în martie, anul trecut, când ei au pătruns într-o vilă care aparținea unui localnic”, a spus Anggiat.

„Proprietarul și autoritățile satului Pererenan au mers să-i vadă, dar au insistat că vila le aparține și le-a fost dată de Dumnezeu.”

Procesul de deportare a durat mai mult decât se aștepta. În cele din urmă, după nouă luni, au cedat și au fost dispuși să fie trimiși acasă, în Republica Moldova.

Autoritățile din Bali au colaborat cu Ambasada Moldovei la Tokyo pentru a procesa deportarea acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *