Sănătate

Clementinele, arma ideală împotriva gripei și răcelii. Iată ce beneficii au

Fructele și legumele ne ajută să obținem multe avantaje atunci când vine vorba despre propriul nostru organism. Mai întâi, vorbim despre sănătate. Cine consumă fructe și legume are șanse mai mari să evite unele boli. Și pentru că suntem într-un sezon în care răcelile sau, mai nou, coronavirusul își fac de cap, nu ar fi rău să ne luăm câteva măsuri de precauție suplimentare.

Clementinele. Se găsesc pe toate rafturile supermarket-urilor sau pe tarabele din piețele agro-alimentare. Iarna, consumul de citrice este mult mai mare decât în alte anotimpuri. De ce e bine să mâncăm clementine iarna? Pentru că aportul lor de vitamine este consistent și ajută sistemul imunitar.

O clementină este un „complex” de vitamine
Dacă vreți să știți ce vitamine conțin clementinele, aruncați-vă privirea pe lista următoare: vitamina C, potasiu, magneziu, fosfor, fibre, acid folic și vitaminele A și E. De obicei, o pilulă care să le conțină pe toate costă o sumă considerabilă. În această perioadă, prețul clementinelor este scăzut. Așa că nu le ocoliți. Cumpărați cu încredere și consumați-le la fel de liniștiți. Ar putea să vă fie de mare ajutor în luptele pe care le purtați cu bolile sezonului rece.

Slăbiți mai ușor cu ajutorul clementinelor
Și pentru că trăim într-o perioadă în care una dintre bolile planetei este obezitatea, trebuie să priviți clementinele și din alt unghi. Acela al aliaților în lupta contra kilogramelor în plus. Datorită proprietăților sale, aceste citrice sunt perfecte pentru persoanele care vor să slăbească. Mai întâi trebuie să știți că o clementină nu are mai mult de 40 kcal.

Apoi, pentru faptul că ele conțin o cantitate importantă de apă și asta vă va ajuta să eliminați toxinele din corp mult mai ușor. Clementinele, arma ideală împotriva gripei și răcelii, dar și a greutății în exces. Fibrele pe care le găsim în aceste fructe ne ajută să facem față cu brio în perioada sărbătorilor.

De un singur lucru trebuie să țineți cont. Nu le mâncați după masă. Nu ajută! Sfatul specialiștilor este să le consumați măcar cu o oră mai devreme înainte să vă așezați la celebrele mese specifice sărbătorilor de iarnă. 

impact.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *