Social

Colonel ucrainean: Moldova este departe de Rusia, este acoperită de Ucraina, așa că nu trebuie de reacționat la amenințările Moscovei

Republica Moldova este departe de Rusia, este acoperită de Ucraina, așa că nu trebuie de reacționat la amenințările Moscovei, a declarat expertul militar, pilot instructor și colonel în rezervă al Forțelor Armate ale Ucrainei, Roman Svitan, transmite Realitatea.md.

„Moldova are și un bun aliat în persoana României și nimic nu o amenință. Cu toate acestea, a fi într-o zonă de război, iar teritoriul întregii Ucraine este o zonă de război, are efecte secundare precum sosirea de rachete, avioane, baloane. Această problemă se va termina când vom distruge armata rusă. Până atunci, Moldova este un stat de primă linie”, a declarat Svitan.

În opinia sa, acum este imposibil de implementat planul Rusiei de a invada Moldova, inclusiv cu ajutorul unei forțe de debarcare prin Budzhakul ucrainean, după cum a spus fostul consilier al dictatorului Putin.

„Existau două căi de a ajunge în Moldova: prin Nikolaev, de la Herson până la Vosnesensk și Transnistria, sau acces direct la Odesa de pe coastă cu participarea forței de debarcare. Ambele variante nu sunt fezabile. De-a lungul graniței poloneze este nerealist. Pentru aceasta este nevoie de aproximativ 4 milioane de oameni care să încercuiască Ucraina și să iasă cumva din sud. Acesta este din domeniul science-fiction”, este sigur Svitan.

În ceea ce privește încercările de destabilizare a Republicii Moldova, după cum au afirmat Volodimir Zelenski și Maia Sandu, expertul militar a remarcat că în astfel de situații sunt folosite grupuri mici.

„Aceste grupuri sunt, au fost și vor fi. Aceasta este tactica FSB-ului Rusiei. Conserve în stare de hibernare care pot fi deschise. Pot fi persoane care au sosit recent sau mai devreme în Moldova, sau cetățeni moldoveni recrutați de FSB. Totuși, aveți securitate internă, serviciul de informații. Nu există nicio problemă mare pentru a rezolva astfel de situații”, a subliniat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *