Internațional

Comisarul european Hammarberg a promis suport în eliberarea oficialilor din Corjova

Arestarea primarului şi consilierului din Corjova a fost unul din subiectele discutate de către Prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, şi Comisarul pentru drepturile omului Thomas Hammarberg, în cadrul unei întrevederi oficiale la Consiliul Europei.
Oficialul european a condamnat acţiunile Tiraspolului şi a declarat că va interveni la soluţionarea acestui conflict. “Din păcate nu dispunem de pârghii legale pentru soluţionarea acestei probleme, întrucât Transnistria nu poate fi membru al Consiliului Europei, dar sperăm că vom găsi o posibilitate pentru a depăşi această situaţie de conflict”, a spus Thomas Hammarberg, Comisarul pentru drepturile omului.

Prim-vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Vlad Plahotniuc, a declarat că “în cadrul întrevederilor de astăzi am abordat o problemă mai stringentă, cea a reţinerii ilegale de către autorităţile transnistrene a primarului şi consilierului de Corjova. Am discutat aici pârghiile posibile ale Consiliului Europei pentru eliberarea necondiţionată a acestor cetăţeni împreună cu eliberarea lui Vardanean şi Cazac, reţinuţi anterior de autorităţile de la Tiraspol”.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul primei vizite oficiale a Preşedintelui interimar Marian Lupu la Consiliul Europei. Din delegaţia oficială a făcut parte şi prim-vicepreşedintele Parlamentului Vlad Plahotniuc. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *