Actualitate

Componența Consiliului de Observatori a Moldovagaz a fost reînnoită. Cine sunt noii membri?

Printre membrii Consiliului sunt Elena Burmistrova, Vicepreședintele Consiliului de administrație al SAP „Gazprom”, directorul general al SRL „Gazprom Export”, Serghei Kuzneț, membrul Consiliului de Administrație și șef al Departamentului SAP „Gazprom”, Dmitri Handoga, șeful de Departament SAP „Gazprom”, Kirill Neiumin, șeful de Direcție SAP „,Gazprom”, Veaceslav Negruță, consilierul președintelui Republicii Moldova în domeniul economic și Constantin Borosan, Secretar de stat al Ministerului Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, transmite cotidianul.md.

Secretara generală a Ministerului Finanțelor, Dina Roșca, a devenit membru al Comisiei de cenzori.

SA „Moldovagaz” a fost fondată în anul 1999. SAP ”Gazprom” deține 50% din acțiuni, Agenția Proprietății Publice a Republicii Moldova 35,33%, Comitetul de gestionare a patrimoniului din Transnistria 13,44%, persoanele fizice și juridice 1,23%. Cele 12 întreprinderi de distribuție a gazelor naturale ale SA Moldovagaz vor fuziona în una singură.

Anunțul a fost făcut miercuri, 10 noiembrie, de către președintele instituției, Vadim Ceban. Acesta a precizat că anul viitor va începe procesul de reorganizare în acest sens. Ceban susține că „întreprinderea mamă” poartă denumirea provizorie „Distribuția gaz”.

„Venim cu un program de reorganizare. Primul pas se referă la reorganizarea întreprinderilor. Cele 12 întreprinderi care în prezent distribuie gaze naturale pe teritoriul R. Moldova vor fi reorganizate în una singură. Efectele reorganizării vor fi benefice. Unul dintre principalele avantaje va fi micșorarea numărului de tarife de distribuție a gazelor”, a declarat Vadim Ceban, șeful Moldovagaz.

Potrivit lui Ceban, după fuzionarea întreprinderilor, inclusiv va fi micșorat și numărul angajaților.

De asemenea, și după fuzionarea întreprinderilor va fi micșorat numărul angajaților.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *