Actualitate

Copii din Republica Moldova care aveau nevoie de intervenții chirurgicale costisitoare la inimă, salvați datorită Fundației Ceslav Ciuhrii

Tatiana Melnic susține că datorită sprijinului din partea Fundației “Ceslav Ciuhrii”, au fost salvate viețile multor copii. „Deocamdată acesta este unicul nostru sponsor care s-a arătat dispus să participe alături de noi în aceste misiuni și căruia îi rămânem profund recunoscători, atât eu, cât și întreaga echipă. Domnul Ceslav Ciuhrii și echipa de la Fundație sunt niște oameni deosebiți, care au acceptat să ne dea o mână de ajutor și pot spune fără să exagerez că au salvat vieți de copii. Știu că Fundația este implicată și în alte proiecte și acțiuni de caritate și le doresc succes în toate lucrurile frumoase pe care le fac. În același timp, îmi exprim speranța că vom colabora și în continuare și împreună vom reuși să tratăm cât mai mulți copii din țara noastră.

Potrivit Tatianei Melnic, de la lansarea proiectului și până acum, au fost operați 11 copii din Republica Moldova, de către echipe medicale înalt calificate din străinătate. din țări precum Anglia și Germania. Aceste intervenții sunt costisitoare, afirmă medicul, iar singurul partener din Republica Moldova cu care colaborează misiunea ,,Salvăm inimile mici” este Fundația de caritate Ceslav Ciuhrii. „Fiind originară din Republica Moldova, am încercat de fiecare dată să aduc în misiuni și copii din țara mea. Dar, după cum înțelegeți foarte bine, aceste intervenții necesită eforturi financiare destul de mari. Însă, de câțiva ani deja avem o colaborare foarte frumoasă cu Fundația de caritate „Ceslav Ciuhrii”, a declarat ea.

În context, ea declară că s-a adresat mai multor agenți economici să sprijine misiunea, dar a fost refuzată.

„Trebuie să spun că am încercat să cerem ajutor și din partea altor agenți economici din Republica Moldova, dar, din păcate, oamenii au fost reticenți la propunerea noastră”, a spus Melnic. De menționat că fundația de caritate a omului de afaceri Ceslav Ciuhrii s-a implicat în ultimii ani în mai multe proiecte și campanii de susținere a persoanelor și familiilor cu venituri mici, precum „Dăruiește magia unei povești” în preajma sărbătorilor de iarnă, dar susține și copii care au nevoie de intervenții medicale costisitoare.

Fundația susține și o serie de cauze, printre care promovarea educației și a cercetării științifice, conservarea patrimoniului istoric și cultural, protejarea mediului. Ceslav Ciuhrii este și președintele Federației Naționale de Tenis, inițiind și un șir de proiecte pentru promovarea acestui gen de sport, ultimul fiind construcția a două terenuri de tenis cu acces gratuit în parcul „La izvor” din Chișinău.

Sursa: ea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *