Politică

Corman: În nicio ţară civilizată deputaţii nu vin cu megafoane în parlament

 El a mai reiterat că în prezent este elaborat un nou regulament al parlamentului, care speră să fie adoptat către sfârşitul anului, când şedinţele parlamentului se vor desfăşura în clădirea legislativului.

”Nu o să găsiţi nicăieri în parlamentele ţărilor civilizate astfel de situaţii când deputaţii vin în sala de şedinţe cu megafoane, sau aduc alte obiecte”, a declarat Corman, referindu-se la comunişti.

El a precizat că opoziţia are dreptul să protesteze, dar fără ca aceste acţiuni să pericliteze activitatea legislativului. ”Toate aceste lucruri care ţin de mitinguri, care pot fi desfăşurate în cadrul legal în locuri stabilite, poftim, n-au decât să o facă, dar atunci când aceste acţiuni se suprapun activităţii forului legislativ al ţării, desigur că nu este un lucru normal”, a declarat Corman.

El a mai spus că reuşeşte şi în prezent, dar va depune eforturi şi în continuare pentru a menţine un caracter constructiv al şedinţelor în plen, în pofida faptului că regulamentul parlamentului nu conţine anumite reglementări clare. Corman însă a menţionat că în prezent este elaborat un nou regulament, precizând că acesta nu este îndreptat împotriva opoziţiei. ”Noi acum suntem în faza de discuţie a proiectului noului regulament. Eu am spus din start că n-aş vrea nicidecum să se creeze impresia că acest nou regulament este, undeva, îndreptat împotriva opoziţiei. Noi toţi deputaţii trebuie să avem reguli clare în cadrul activităţii în parlament. Din start am lansat apelul şi către opoziţie să participe la dezbaterile pe marginea acestui proiect”, a potrivit şefului legislativului.

El a reiterat că se intenţionează ca până la sfârşitul anului şedinţele în plen să fie organizate în clădirea nouă a parlamentului şi că ar fi bine ca până atunci să fie adoptat şi noul regulament. ”Intenţionăm până la sfârşitul anului să putem desfăşura şedinţele în plen în clădirea nouă a parlamentului. Şi eu sper foarte mult ca acest lucru să se întâmple. Eu cred că aceasta va ordona într-un fel şi comportamentului deputaţilor. Ar fi foarte bine ca până la trecerea în noul sediu să avem aprobat şi noul regulament, şi atunci vom avea posibilitatea să intrăm într-o fază nouă şi fizic, şi din punct de vedere legal”, a declarat Corman.

Amintim că vineri opoziţia comunistă, ”înarmată” cu utilaje de amplificare a sunetului, a întrerupt în câteva rânduri şedinţa parlamentului blocând tribuna centrală.
 
hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *