Politică

Corman, în VIZITĂ la SIS

În cadrul vizitei, Directorul SIS, Mihai Balan, l-a informat pe Igor Corman despre condiţiile actuale ale procesului de reformare a Serviciului — dezideratul major al căruia constituie sporirea capabilităţilor de intelligence şi operaţionale ale instituţiei, dar şi transformarea SIS într-un serviciu de informaţii puternic, debirocratizat, cu o capacitate sporită de asigurare de cunoaştere pentru stat şi pentru cetăţean, în vederea valorificării conform interesului naţional de securitate.

Președintele Parlamentului a accentuat rolul Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, în calitate de instituție responsabilă de asigurarea securităţii naţionale. În același timp, Igor Corman a pledat în favoarea modernizării instituției și a valorificării rezervelor existente. Șeful Legislativului a menționat că prioritățile Strategiei de reformare a SIS constau în consolidarea capacităților de asigurare eficientă a securității țării noastre, prin adaptarea structurilor organizatorice şi funcţionale în concordanţă cu schimbările actuale şi previzibile a climatului naţional, regional şi internaţional de securitate.

”Dorim ca Republica Moldova să aibă o structură de securitate eficientă şi puternică, care, pentru a face faţă provocărilor, să se adapteze rapid la noile exigenţe. Promovarea reformei SIS – ului presupune ca activităţile-i specifice să fie puse în strictă concordanţă cu normele şi principiile statului de drept, dar și să fie asigurată transparența în activitatea SIS în raport cu societatea civilă”, a punctat Președintele Parlamentului.
Igor Corman a mai declarat că Parlamentul va acorda suportul necesar pentru reformarea Serviciului de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova.
 
Sursa: politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *