Actualitate

CORONAVIRUS. Un studiu aruncă în aer teoria laureatului Nobel, Luc Montagnier: SARS-CoV-2 nu a fost creat de om cu elemente din HIV

O teorie avansată de profesorul francez Luc Montagnier, unul dintre cei doi cercetători care au descoperit virusul HIV, potrivit căreia noul coronavirus ar fi apărut în urma unui accident de laborator, în Wuhan, a stârnit vineri contestări puternice din partea comunității științifice, scrie AFP.

Potrivit acestui laureat al Premiului Nobel pentru Medicină – de altfel un obișnuit al polemicilor și, în prezent, foarte controversat în lumea științifică – virusul SARS-CoV-2 ar fi rezultat dintr-o tentativă de a produce un vaccin împotriva virusului sida, potrivit sursei mai sus mentionate, citată de HotNews.ro

Acest lucru este atestat, potrivit profesorului francez, de prezența unor elemente ale HIV în genomul noului virus și chiar elemente ale „germenului malariei”, a argumentat el, într-un interviu acordat site-urilor frequencemedicale și pourquoidocteur.

Caracteristicile noului coronavirus, spune Pr Montagnier, nu pot să fi apărut de manieră naturală. Accidentul ar fi avut loc în laboratorul de înaltă securitate din Wuhan, adaugă acesta.

Afirmații aberante

„Nu are sens. Sunt mici elemente pe care le găsim în alți viruși din aceeași familie, alți coronaviruși în natură”, îl contrazice virusologul Etienne Simon-Lorière de la Institutul Pasteur din Paris.

„Sunt bucăți ale genomului care seamănă de fapt foarte mult cu secvențe din materialul genetic al bacteriilor, al virușilor și al plantelor”, spune el.

„Dacă luăm un cuvânt dintr-o carte și acest cuvânt corespunde unuia din altă carte, putem spune că e vorba de o copie?” „E aberant”, spune acest cercetător responsabil de structura genomică evolutivă a virușilor ARN de la prestigiosul institut Pasteur.

Informațiile privind forme modificate ale virusului care ar încerca să se debaraseze de elementele străine (bucăți genetice ale HIV…) și care ar fi fost observate în Seattle, în Statele Unite, potrivit controversatului laureat al Nobelului, sunt false, a adăugat Simon-Lorière, care a preferat să se abțină de la orice comentariu în privința „undelor” invocate de Pr Montagnier.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *