Politică

Crima oribilă de la Paris: Uciderea copilei de 12 ani a declanșat o dispută politică în Franța privind statutul de imigrant al criminalei

Suferința și indignarea din Franța, după omorârea copilei care a fost găsită într-o valiză, s-au transformat într-o dispută politică referitoare la statutul de imigrant al femeii fără adăpost care este cercetată pentru această crimă, relatează BBC.

Dahbia B, în vârstă de 24 de ani, originară din Algeria, a fost reținută preventiv pentru crimă, viol și tortură. Suspecta a ajuns în Franța, în mod legal, în anul 2016, cu un permis de ședere pentru studenți. În luna august a acestui an, Dahbia B a intrat în posesia unei notificări din partea statului francez, care îi solicita să părăsească țara din pricina faptului că nu mai avea un permis de ședere valid. 

Femeia fără adăpost a fost reținută pe 21 august pe aeroport, dar nu avea antecedente penale până vineri, ziua când a omorât-o pe Lola Daviet. 

Crima a dezlănțuit un val de critici din partea extremiștilor de dreapta din Franța, care au adus în discuție de ce un imigrant algerian care trebuia să părăsească țara mai era încă pe teritoriul francez. 

Președintele francez Emmanuel Macron s-a întâlnit, marți, cu părinții copilei ucise la Palatul Élysée și le-a promis sprijinul deplin. În timpul unei ședințe a Adunării Naționale, Marine Le Pen a condamnat politica „permisivă” privind migrația. 

Suspectul în acest act barbar nu ar fi trebuit să fie în țara noastră; ce vă împiedică să opriți această imigrație necontrolată?”, a afirmat șefa extremei drepte franceze. 

Apel la „decență”

Premierul Elisabeth Borne i-a cerut șefei de extremă dreapta să „arate puțină decență” și să respecte suferința părinților și memoria Lolei Daviet, afirmând: „Lăsați poliția și justiția să-și facă treaba”. 

De asemenea, deputatul repbulican Éric Pauget l-a mustrat pe ministrul de Justiție, spunând că „Lola și-a pierdut viața pentru că nu a expulzat acest cetățean”. 

Ministrul de Interne Gérald Darmanin le-a solicitat politicienilor de extremă dreaptă să reflecteze asupra urmărilor vorbelor lor, după ce fostul candidat la președinție de extremă dreapta Éric Zemmour a numit crima drept „francocid” sau uciderea unui francez.   

Dahbia B a fost acuzată pentru uciderea fetiței, pe numele ei Lola Daviet, care a avut loc vineri, 14 octombrie. Cadavrul, care a fost legat, a fost descoperit într-o valiză care se afla în curtea interioară a unei clădiri din nord-estul capitalei franceze.

Femeia fără adăpost ar fi fost surprinsă de camerele de supraveghere cu victima, vineri, la câteva minute după ce aceasta din urmă a plecat de la școală. Ulterior, femeia a fost văzută de localnici în timp ce împingea o valiză care era „pătată de sânge” și „mirosea puternic a înălbitor”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *