Social

CSP și-a exprimat acordul pentru detașarea lui Dumitru Obadă la CtEDO

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și-a exprimat acordul pentru detașarea procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, Dumitru Obadă, pentru un termen de patru ani, în vederea îndeplinirii funcției de agent guvernamental al Republicii Moldova în fața Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO).

Decizia a fost aprobată luni, 13 iunie, de către membrii CSP.

„CSP a hotărât: a exprima acordul pentru detașarea procurorului pentru un termen de patru ani în vederea îndeplinirii funcției de agent guvernamental. A propune procurorului general interimar detașarea din funcție a procurorului-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, Dumitru Obadă, în funcția de agent guvernamental. A transmite prezenta hotărâre Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene pentru demararea procedurilor protocolare corespunzătoare”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

Dumitru Obadă este procuror din anul 2012. La 29 aprilie 2021, Dumitru Obadă a fost numit în funcția de procuror-șef al Secției analiză criminologică, avizare și propuneri de legiferare din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, pentru un mandat de cinci ani.

Sursa: Zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *