Culinar.md

Cum faci cele mai PUFOASE CHIFTELE. Mereu se greșește aici! Secretul gospodinelor

Ingrediente

– 1 kg carne tocată (amestec, porc şi vită)
– 2 dovlecei raşi
– o legătură de mărar şi pătrunjel
– 2 cepe mari răzuite
– 1 căpăţână de usturoi pisat
– 1 ou
– 1 linguriţă cu vârf de cimbru uscat
– jumătate de linguriţă de piper

Cum se prepară

Tocăm carnea pe sita mică, apoi încă o dată. Adăugați sarea, piperul, cimbrul uscat, usturoiul pisat, ceapa, verdeaţa, dovlecelul ras şi oul. ATENȚIE! Dacă veţi folosi mai mult de un ou, chiftelele vor fi foarte tari, potrivit pofta-buna.com.

Frământăm foarte bine compoziţia, până obţinem o consistenţă uniformă. Pregătim un vas cu făină albă şi un alt vas cu apă pe care o vom folosi pentru a ne uda palmele. Vom face chifteluţe mici, rotunde, în jur de 20 de grame. Le tăiem folosind o linguriţă sau o cupă de îngheţată pentru a le da formă.

Tăvălim chiftelele bine prin făină. Încingem uleiul înainte, apoi punem chiftelele la prăjit şi le întoarcem pe toate părţile. Focul trebuie să fie potrivit. Când chiftelele sunt rumene, le scoatem într-o strecurătoare, pentru scăpa de surplusul de ulei.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.