Cum recunoști carnea de pui plină cu hormoni
Ce este carnea organică
Carnea organică provine de la pui hrăniți naturală, fără antibiotice sau hormoni, și care sunt crescuți în condiții optime. Spre deosebire de puiul sănătos, cel care este tratat cu medicamente poate provoca diverse probleme de sănătate, mai ales dacă este consumat constant.
Atât carnea organică, cât și cea tratată cu hormoni, sunt bogate în nutrienți precum fier, zinc, fosfor sau vitaminele B. Ambele tipuri conțin cantități de grăsimi saturate și nesaturate, precum și proteine, dar carnea injectată este mai periculoasă pentru organism.
Care sunt efectele hormonilor și antibioticelor asupra organismului
Numeroase studii au arătat că hormonii din carne pot cauza anumite tipuri de cancer, boli tiroidiene, diabet, obezitate, endometrioză, fibrom uterin, infertilitate, astm sau alergii. La fel de periculoase sunt și antibioticele, care pot cauza rezistență la bacterii periculoase pentru organismul uman. În plus, carnea tratată poate da peste cap echilibrul florei intestinale.
Trucuri care te vor ajuta să mănânci sănătos
Dacă vrei să eviți să mănânci carne tratată cu antibiotice sau hormoni, încearcă să ai o alimentație cât mai variată. Carnea trebuie să fie mâncată cu moderație, iar din restul dietei ar trebui să facă parte fructe, legume și cereale integrale. Alege pieptul sau pulpele și evită să consumi ficatul de pui.
Citește cu atenția eticheta produsului pe care îl cumperi. Carnea de pui ar trebui să aibă doar pui, dacă vezi și alte substanțe pe etichetă, probabil ai în mână un produs cu hormoni. Cumpără carnea de la producătorii locali și vei avea o siguranță mai mare că puiul este crescut sănătos.