Cum să scapi de căldură fără aparate de aer condiționat

Ține jaluzelele trase pe geam. E neapărat să ții cât mai departe de casă razele soarelui în această perioadă. Sunt jaluzele și de exterior și de interior, plisee și jaluzele care se montează între sticlele geamului termopan.
Lipește folie solară. Aceasta trimite soarele înapoi de unde a venit. Dincolo de glumă, o astfel de folie lipită pe geam va reflecta razele solare, aducătoare de căldură și nu le va permite accesul în casă. Ca preț, e undeva pe la 300 de lei metrul pătrat și e recomandat să se demonteze sticla de la geam pentru o aplicare corectă, eficientă și rezistentă.
Măria sa ventilatorul. Ei bine, el nu face altceva decât să zvânte transpirația de pe tine ca să aibă loc alta. Mai mult de a face „curent” consumând curent nu prea știe. Eventual să îți mai arunce foile de pe birou ca să te apleci după ele. Totuși se pot face mici artificii benefice cum ar fi, să pui un bol de cuburi de greață ca ofrandă în fața sa sau dacă tocmai scoți carnea de la congelator să o lași să de dezghețe înaintea sa până o gătești pe seară.
Cu pătura-n geam. Gluma e glumă dar căldura e serioasă, dacă nu ai jaluzele și nici bani de ele atunci fă bine să pui draperii grele, dacă nici de acelea nu ai, pătura e o variantă. Important e să intre cât mai puțin soare.
Oprește generatoarele de căldură. Aici intră orice încărcător de telefon, calculator, mașina de spălat, hota, aragazul, televizorul și orice mai poate face căldură. Ce nu e neapărat și musai trebuie închis. Dacă îți ghiorăie mațele de foame și trebuie să pornești aragazul dă și hota la maxim că aburul amplifică senzație de nădușeală.
Gătește seara. Da, gândește-te diseară ce vrei să mănânci mâine și pornește mașinăriile de gătit diseară pe răcoare. Ziua e crimă să stai lângă aragaz.
Aerisește toată noaptea. Neapărat să aerisești bine noaptea (dimineața înainte de a răsări soarele cu o oră e cel mai răcoare). Asta va ajuta mult pentru că se vor răci pereții casei, păstrând răcoarea mai mult timp.
sursa: filu.ro