Social

Cumpărătorii de cazane pe biomasă vor fi subvenționați

Prin urmare, proiectul presupune rambursarea a cel mult 30 la sută din valoarea investiției efectuate pentru instalarea echipamentului, dar care nu va depăși suma de 1000 de euro.

Inițial a fost anunțat concursul de acreditare a furnizorilor în cadrul Programului, care vor asambla în R. Moldova cazanele ce vor fi oferite ulterior gospodăriilor casnice în condiții avantajoase. La concursul de acreditare se pot înscrie întreprinderile înregistrate în R. Moldova, forma de proprietate integral privată, care au capacitatea de a asambla cazane pe biomasă.

Eligibilitatea furnizorilor în cadrul programului de acreditare va fi determinată de proporția lucrărilor efectuate local. Colectarea ofertelor pentru participarea în programul de acreditare a început din 15 ianuarie 2013, iar înregistrarea și evaluarea dosarelor este un proces continuu.
Valoarea totală a Programului este de 1,1 mln. euro. Banii sunt acordați de Uniunea Europeană, prin intermediul Proiectului Energie și Biomasă, finanțat de UE și cofinanțat, implementat de PNUD Moldova. Mai multe informații găsiți pe biomasa.aee.md sau la (022)49.94.44.

Timpul.md (V.P.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *