Sport

Cupa Moldovei ramne la Tiraspol

Meciul final al editiei 2008-2009 a Cupei Moldovei – ORANGE la fotbal a fost unul din cele mai asteptate meciuri interne din sezonul competitional actual. De fapt, cu aceasta partida a fost pus si punct in actuala stagiune fotbalistica.Dupa cum au remarcat antrenorii formatiilor Sheriff si Dacia in conferintele de presa dinaintea partidei finale, meciul decisiv al turneului a opus cele mai puternice echipe ale momentului, care recent au devenit campioana si, respectiv, vicecampioana republicana.

In calitate de organizator al finalei, Federatia Moldoveneasca de Fotbal (FMF) a organizat un show festiv de exceptie care a debutat cu aterizarea pe arena principala a Stadionului „Zimbru” a unui grup de parasutisti, care au coborat de la inaltimea de 1000 de metri prestigiosul trofeu pentru care au luptat finalistele, drapelele FMF si ale echipelor Sheriff si Dacia si alte accesorii. Aceasta actiune putea sa se incheie nefericit pentru unul din parasutisti care a deviat de la traseu si si-a agatat parasuta de un suport pentru panourile publicitare de pe acoperisul unui bloc cu noua etaje din vecinatate. Din fericire, experienta sportivului i-a permis sa-si desprinda parasuta de obstacolul buclucas si a aterizat reusit pe cladirea unui centru comercial.

Meciul ca atare a fost unul extrem de interesant in prima repriza, formatiile facand schimb de atacuri destul de captivante. In componenta tiraspolenilor, au evoluat nu mai putin de opt jucatori de culoare care, parea ca aveau motoare in loc de inima si-i fentau cu multa iscusinta pe cei de la Dacia. In aparare insa, „lupii galbeni” aveau jucatori inalti care au reusit sa stopeze actiunile adversarilor, plecand la vestiare la un scor „alb” – 0-0.

La doar doua minute dupa revenire pe teren, „sheriffii” au deschis tabela prin Bendjamin Balima, care a sutat naprasnic din afara careului de pedeapsa. Acest gol a generat numeroase brese in apararea Daciei, care a pornit in goana dupa egalare. Atacantii nistreni au incercat sa profite de aceste erori trecandu-si in cont ocazii cu duiumul de a marca, dar scorul a ramas neschimbat pana in minutul 87, cand un alt jucator de culoare al campioanei, Florent Rouamba, a stabilit scorul final de 2-0.
Astfel, Sheriff Tiraspol a obtinut a sasea victorie in finalele Cupei Moldovei si al doilea event consecutiv.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *