CSI / RusiaExterneRăzboi

CUTREMURĂTOR! Cadavre de copii găsite într-un cimitir proaspăt săpat lângă Liman. În regiune a fost decoperită și o groapă comună cu militari ucraineni

Autoritățile ucrainene au anunțat că au exhumat primele 20 de cadavre de civili, inclusiv copii, dintr-un total estimat de cel puțin 200, recent descoperite într-un cimitir proaspăt săpat de lângă Liman. De asemenea, în regiune a fost descoperită și o groapă comună în care sunt îngropați militari ucraineni, a precizat șeful poliției ucrainene pentru agenția de presă Ukrinform.

Exhumarea cadavrelor se desfășoară astfel în paralel, în cele două locații descoperite lângă Liman. În cimitirul proaspăt săpat, civilii sunt îngropați în morminte separate, unele dintre ele nemarcate, în vreme ce foștii militari ucraineni au fost aruncați într-un șanț de 40 de metri lungime.

Un localnic citat de presa ucraineană a spus că a îngropat în acest loc circa 20 de luptători ucraineni, la ordinul rușilor. De asemenea, printre civilii uciși se află și o familie cu doi copii.

Conform Kyiv Post, printre cei îngropați aici se află și copii născuți între 2019 și 2021.

Din 29 septembrie și până în prezent, 87 de cadavre au fost descoperite în zonele recent eliberate de ucraineni din regiunea Donbas, din care 38 au putut fi identificate.

Cu o lună în urmă, o groapă comună, cu aproximativ 440 de cadavre a fost descoperită în orașul ucrainean Izium din regiunea Harkov, după alungarea ocupanților ruși.

Șeful poliției a declarat că unii dintre cei uciși au fost împușcați, iar alții au murit în bombardamente. Toate trupurile vor fi examinate pentru a strânge dovezi ale presupuselor crime de război.

Conform estimărilor preliminare, majoritatea victimelor au murit în urma rănilor provocate de schije și „cauze naturale”. Unele cadavre prezintă urme de gloanțe, conform Ukrinform.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *