Auto

DACIA SPRING – primul model electric din istoria mărcii, cu o autonomie de 200 km. Cel mai ieftin SUV electric din Europa / FOTO, VIDEO

Imaginile video prezintă detalii ale caroseriei, ale măștii din față și farurilor, toate având un design diferit de actualele modele Dacia. Sigla mărcii rămâne însă neschimbată.

Textul care însoțește clipul este ”r-EV-oluția Dacia începe mâine. Ești gata?”.

Dacia urma să-și prezinte prima sa maşină complet electrică în această săptămână la Salonul Auto de la Geneva, dar evenimentul a fost anulat de guvernul elvețian din cauza epidemiei de coronavirus. E posibil ca Dacia să lanseze conceptul automobilului electric pe plan local, pentru a nu deraia de planul de a-l scoate la vânzare în toată Europa în 2021 sau 2022.

Maşina electrică Dacia va fi un model mic de oraş. Modelul va concura cu Seat Mii Electric, Volkswagen e-UP şi Skoda Citigo – toate realizate de Volkswagen – dar este de aşteptat să coste mai puţin. Thierry Bolloré de la Renault a declarat anul trecut, la Salonul Auto de la Frankfurt, că Renault încearcă să aducă un vehicul electric în Europa la „aproximativ 11.500 de euro”.

Versiunea de serie vizează o autonomie de circa 200 km conform normelor WLTP, putând fi astfel utlizată atât în mediul urban, cât şi pe trasee interurbane. 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *