Actualitate

Dan Dungaciu despre solicitarea Maiei Sandu de a primi vaccinuri rusești: un mesaj că R. Moldova este în AFARA spațiului european

Sociologul Dan Dungaciu critică dur întevederea președintelui Maia Sandu cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, în timpul căreia șeful statului a solicitat Rusiei ajutor în combaterea pandemiei. Dungaciu spune că mesajul transmis de Maia Sandu denotă faptul că Republica Moldova este în afara spațiului european, iar acest lucru ar putea spulbera din speranțele Bruxelles-ului în raport cu activitatea actualului președinte, notează IPN.

Dan Dungaciu spune că eșecul învestirii Guvernului Grosu în Parlament va fi pus pe seama instituției prezidențiale, mai ales că ziua de ieri a culminat cu întrevederea șefului statului cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov. În timpul discuțiilor, președintele Sandu a cerut Federației Ruse acces mai rapid la vaccinul Sputnik-V.

„Momentul acesta este tragic și este de o semnificație profundă. Faptul că Republica Moldova, după alegerea dnei Maia Sandu, dă un semnal că, de fapt, este în afara spațiului european în care vaccinurile se iau din altă parte. Din nefericire, acest mesaj se duce și spre Bruxelles și spre populația din Republica Moldova. Populația RM trăiește astăzi o dezamăgire echivalentă celei din 2010, atunci întruchipată de Vlad Filat”, a spus Dan Dungaciu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Mai mult, potrivit lui Dungaciu, criza politică interminabilă de la Chișinău știrbește din imaginea președintelui Sandu și nu-i va aduce PAS-ului capital politic la eventualele alegeri parlamentare anticipate.

„Orice se va întâmpla la consultări, indiferent de deciziile Curții Cosntituționale va fi un pas prost, greșit, greu de gestionat pentru ceea ce noi toți am numit optimist proiectul politic Maia Sandu”, a mai spus Dan Dungaciu.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *