Actualitate

Danemarca va suplimenta ajutorul pentru Ucraina cu suma de 1 miliard de euro

Guvernul Danemarcei va oferi un nou pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de 1 miliard de euro, potrivit Sky News.

Ajutorul a fost anunțat miercuri de premierul Mette Frederiksen, în cadrul unei conferințe de presă. Pentru a se materializa, propunerea are nevoie de aprobarea Parlamentului danez. Aceasta va fi trimisă joi în Parlament, potrivit mediafax.

Guvernul Danemarcei va prezenta un nou pachet de sprijin pentru Ucraina în valoare de 1 miliard de euro (860 de milioane de lire sterline).

Anunțul vine în ziua în care președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se întâlnește cu liderii țărilor nordice la Oslo, în Norvegia. Liderul ucrainean a sosit în Norvegia pentru a cere mai mult sprijin financiar.

Danemarca a oferit deja aproximativ 2,8 miliarde de euro în ajutor militar Ucrainei și încă 378 de milioane de euro în sprijin umanitar de la începutul războiului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *