Actualitate

De astăzi, 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi permis doar călătorilor și persoanalului

Începând de astăzi, 1 august, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi permis doar călătorilor și persoanalului aeroportuar, în acest sens vor fi stabilite coridoare speciale și separate pentru intrare și ieșire din Aeroport. Aceste măsuri au menirea de a asigura securitatea cetățenilor și a statului, acestea fiind implementate în urma valului de alerte cu bombă, potrivit ProTV.

Astfel, potrivit Poliției de Frontieră, intrarea în Aeroport se va permite în baza prezentării tiketului și a documentului de călatorie, ulterior, acestea vor fi controlate de reprezentanții administrației aeroportuare. 

Astfel, dupa procedură, pasagerul va continua cu înregistrarea la rută, ulterior se va prezenta la controlul documentelor de călătorie și cel de securitate, urmând așteptatrea cursei în sală.

Primul filtru de control de securitate va fi la intrarea în Aeroport, unde polițiștii de frontieră vor asigura controlul scanat al bagajelor de mână și de asemenea al valizelor.

Astfel, fluxul de pasageri de pe intrare în țară cu cel înregistrat pe ieșire din Republica Moldova nu va interacționa, sala de așteptare fiind delimitată, transmite sursa citată.

De asemenea, la parcarea din fața Aeroportului va fi intersiză staționarea, astfel ca parcarea se va permite doar în locurile special amenajate, unde mașinile vor fi verificate și controlate suplimentar. 

Totodată, vor fi antrenate și echipaje canine specializate în depistarea substanțelor interzise și explozive, iar echipaje mixte INSP si IGC vor patrula zilnic în apropierea Aeroportului și vor interveni în asigurarea securității aeroportuare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *