De ce oamenii legii sunt certați cu strada?
Indiferent ce stradă ocolitoare alegi, ești condamnat, de indiferența autorităților, să stai în ambuteiaj și să irosești aiurea combustibilul mașinii, să îți rozi unghiile de ciudă că din nou copilul tău intră în sala de curs după sunetul clopoțelului, sau să nu mai poți respira în timp ce microbuzul în care ești ca un chibrit printre alte zeci, stă blocat într-un ambuteiaj lung de sute de metri.
Reforme, reforme, reforme? Pentru binele cetățeanului?
Cetățeanul nu mai simte nimic decât nervi și nervi și nervi. Este inadmisibil ca într-un oraș atât de mic cum este capitala noastră să faci, între ora 07.15 – 08.00, mai bine de o oră de la Durlești până în centru, distanță ce în mod normal în timpul zilei, sau în week-end, o parcurgi în 15 minute. În acest interval, dimineața, coloana de mașini se formează de la intersecția străzilor Vasile Lupu și Belinski și ajunge până la semaforul de la strada M. Kogâlniceanu. Nervi întinși la maxim și șoferi ce își varsă of-ul unii pe alții.
Poliția? Nu am văzut, nu am auzit!
Zilele trecute premierul Leancă anunța pe pagina sa de Facebook că „164 de automobile vor ajunge în toate sectoarele de poliţie şi serviciile de patrulare din ţară. Am decis acest lucru, deoarece polițiștii de sector sunt alături de cetățean zi de zi”.
Și atunci mă întreb: de ce oamenii legii nu stau în stradă dimineața și seara, în orele de vârf când se formează ambuteiaje, „alături de cetățean”? Zic și eu, să fluidizeze circulația și să nu mai îmbătrânească omul în trafic, să ajungă mai repede acasă la familie?
Iar lista cu străzile blocate în fiecare dimineață poate continua: strada București, perimetrul din apropiere de biserica Ciuflea, Viaductul, etc. Acum, dacă tot poliția a primit atâtea mașini, nu ar fi cazul să se deplaseze prin punctele problemă din capitală și pentru o oră-două să dirijeze circulația? Semafoarele nu fac față, sensurile giratorii la fel, iar prin oraș nici urmă de om al legii.
UE ne dă bani, dar noi, domnilor Leancă și Recean de ce nu-i folosim pentru a fi „alături de cetățean?”
P.S: Inspectoratul de Poliţie Soroca anunță cu mare mândrie, tot pe pagina de Facebook, că mașinile primite „vor permite diminuarea timpului de reacție la solicitările cetățeanului”. Așteptăm…