Media

(DE LA EST LA VEST) Americanii sunt încântați de vinurile moldovenești

Mai mulți specialiști americani au fost impresionați de calitatea înaltă a vinurilor moldovenești. „Vor avea posibilitatea consumatorii americani să guste vinul din Moldova? Sperăm că unele magazine vor începe să se aprovizioneze cu câteva sticle. Vinurile obținute din struguri din alte țări reflectă țara în care acestea sunt cultivate și au un gust diferit. Vinul Feteasca Albă este cu siguranță unul pe care amatorii ar trebui să-l caute și să-l guste”, a spus Terry Sullivan.

Potrivit lui Christy Canterbury, un expert în vinuri din New York, vinurile din Moldova cu siguranță ar putea pretinde la un loc de frunte pe lista de vinuri. „Aromele vinului alb aromat sec sunt fantastice”, spune Canterbury. „Cel mai mare obstacol în calea lor? Percepția persistentă în rândul multor importatori că fostele republici sovietice sunt țări rustice care nu știu ce fac", mai este precizat pe netnebraska.org.

Solicitați de la comercianți vinuri din Republica Moldova”, a spus Dr. Elionor Garely.  

Ceea ce face ca vinurile moldovenești să fie unice și autentice sunt varietățile locale”, a menționat Carole Di Tosti.  

A fost încântător să vezi producătorii moldoveni aici, care își prezintă vinurile după atâtea decenii de frământări politice”, a mai scris Marisa D’Vari. 

Citiți mai multe pe awinestory.com

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *