Film

De la Oscar la Anim’est Chișinău

Ce au în comun Chicken Run, The Curse of the Were-Rabbit, Flushed Away, Shaun the Sheep? S-au bucurat de un imens succes în rândul publicului și sunt toate create de studioul Aardman. Pe lângă filme, studioul produce în fiecare an în jur de 75 de reclame comerciale, utilizând o varietate de tehnici de animație.

Având 10 nominalizări și patru distincții la Oscar, Aardman a fost creat în 1972 de Peter Lord și David Sproxton, ca un proiect cu buget redus, din dorința celor doi animatori de a produce un film animat. Au început o colaborare de succes cu Nick Park, pe vremea când acesta lucra la filmul său de școală A Grand Day Out, film avându-i ca personaje principale pe Wallace și Gromit, două nume ce aveau să cunoască celebritatea. The Wrong Trousers (r. Nick Park) prima animație de 30 de min a studioului, a câștigat peste 30 de premii, printre care și Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj animat. În 1995, Aardman produce un alt titlu premiat cu Oscar, A Close Shave (r. Nick Park), ce avea să confirme reputația studioului.

Publicul va putea viziona Chicken Run (r. Peter Lord, Nick Park), primul film de lungmetraj al studioului și un succes de box office. Celebrii Wallace and Gromit nu puteau lipsi din retrospectivă, aventurile lor vor putea fi urmărite în A grand day out, The Wrong Trousers, A Close Shave, A Matter of Loaf and Death și The Curse of the Were Rabbit.

Spectatorii din Chișinău vor savura și cel mai recent film al lui Tim Burton, Frankenweenie. O parodie şi în acelaşi timp un tribut la horror-ul clasic din 1931 realizat după romanul lui Mary Shelley, cu un character design specific lui Burton, filmul este un remake stop-motion 3D al scurtmetrajului cu acelaşi nume realizat de regizor în 1984, în care tânărul Victor încearcă să-şi readucă la viaţă căţelul Sparky după ce învaţă la şcoală despre impulsurile electrice din muşchi. Cu Winona Ryder, Catherine O’Hara şi Martin Short în distribuţie, filmul a fost nominalizat anul trecut atât la Oscar, cât şi la Premiile BAFTA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *