Ultima oră

De mâine, se vor emite buletine de identitate de TIP NOU

Noul buletin va fi în format ID-1, va avea dimensiunile unui card bancar şi va include toate informaţiile cu caracter personal. Buletinul de tip nou va putea fi utilizat fără prezentarea fişei de însoţire. Aceasta va fi destinată pentru înregistrarea la reşedinţă a titularului şi pentru aplicarea menţiunii în cazul participării la alegeri.

Obiectivul modificării actelor de identitate constă în ajustarea documentului la rigorile internaţionale prin asigurarea unui grad sporit de protecţie, conformarea conţinutului informaţional la cerinţele legislaţiei din domeniul protecţiei datelor cu caracter personal, modificarea design-ului prin reducerea dimensiunilor la mărimea unui card bancar, utilizat în majoritatea statelor comunităţii internaţionale.

Potrivit Î.S. „Registru”, pentru eliberarea actelor de identitate şi în cazul înregistrării sau schimbării domiciliului a fost exclusă obligativitatea prezentării documentelor care atestă luarea în evidenţă militară a persoanelor. Totodată, pentru eliberarea repetată a actelor de identitate nu va fi necesară prezentarea certificatelor de stare civilă, dacă în datele cu caracter personal ale solicitantului nu au intervenit schimbări.

Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor relevă că actele de identitate emise pînă pe 7 martie vor rămâne în vigoare până la expirarea valabilităţii acestora, notează MOLDPRES. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *