Actualitate

Declarații explozive! Trei apropiați de Dodon ar fi fost implicați în schema cu contrabanda cu anabolizante cu mașini diplomatice. Despre cine este vorba

Mai exact, Moțpan spune că, schema dată ar fi fost preluată de la fostul deputat PDM și sportiv, Constantin Țuțu, de către apropiații lui Igor Dodon.

„Ar fi vorba de o schemă de contrabandă preluată de la Constantin Țuțu cunoscut pentru legăturile sale cu partea întunecată a sportului. Alături de două persoane, cel puțin din ambasada noastră la Moscova și două din Ministerul de Externe, ar fi implicați și trei apropiați ai lui Igor Dodon. Așa spun sursele. Să verifice Procuratura”, a afirmat Chiril Moțpan.

Potrivit deputatului Platformei DA ar fi vorba de: un fost șef la Serviciului Vamal, Alexandru Vâlcu, un om de afaceri, care este și cumătrul lui Igor Dodon, „consilier intim”, Vadim Ciubara, dar și Alexandru Dodon, fratele președintelui. „Sub protecția acestora trei, șoferul mașinii cu numere diplomatice trecea de două-trei ori pe lună, marfă în valoare de peste 150 de mii de euro. Acum se pare că toți sunt gata să-l facă țap ispășitor în toată această poveste urâtă pe șoferul unității de transport. El este gata să depună mărturii, dacă statul îi asigură protecție lui și familiei sale, pentru că i s-a spus „să-și țină limba după dinți” și su nu divulge informațiile pe care le cunoaște”, susține Moțpan.

Parlamentarul a declarat că, solicitând informații din diferite surse despre acest caz, a constatat că există și alte materiale, care confirmă că anabolizantele se produc în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană și sunt exportate clandestin în alte țări decât Rusia, deoarece în această țară acestea la fel se produc și se regăsesc pe piața neagră, chiar la un preț accesibil. Parlamentul mai spune că, după ce va acumula mai multe materiale, va prezenta informații despre implicarea într-o anumită schemă a „unui mare politician” de la noi.

Anabolizante de 300 000 de euro în mașina Ambasadei RM din Rusia condusă de socialistul Neguță

realitatea.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *