Politică

Deputat PAS: Aderarea la NATO ar fi unica soluție de asigurare a securității pentru Republica Moldova

Aderarea la NATO ar fi unica soluție de asigurare a securității naționale a Republicii Moldova. Declarația aparține vicepreședintelui Parlamentului Mihai Popșoi și a fost făcută în cadrul emisiunii „NEconfidențial” de la Radio Chișinău. Chiar și așa, deputatul spune că până acolo este mult de lucru, întrucât acest proces nu poate fi inițiat fără un suport democratic masiv. În context, Mihai Popșoi a declarat că principale riscuri la adresa securității Republicii Moldova, așa cum au fost în ultimii 30 de ani, vin din Est, adică din Federația Rusă, transmite Radio Chișinău.

Este o iluzie să crezi că neutralitatea ne poate garanta securitatea, a sugerat vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, precizând că Republica Moldova încă mai trăiește parțial într-un câmp propagandistic creat de Kremlin. Potrivit deputatului, neutralitatea nu a oprit niciodată agresorul.

„De aceea, trebuie să regândim arhitectura de securitate și să revedem modalitățile de asigurare a securității Republicii Moldova, iar pentru asta trebuie să spargem acel zid de propagandă, construit în mințile cetățenilor noștri timp de 30 de ani de propaganda rusească, așa încât să convingem cât mai mulți cetățeni că în cadrul actualului sistem de securitate, un stat cum este Republica Moldova, nu poate rămâne în bătaia vântului, și trebuie să găsim alte soluții”, a spus Mihai Popșoi.

Aderarea la NATO ar fi unica soluție de asigurare a securității naționale a Republicii Moldova, a precizat Mihai Popșoi. 

„Dar până acolo este mult de lucru, în sensul creșterii suportului politic pentru acest deziderat, aceasta opțiune strategică în rândul cetățenilor noștri. Ori, nu putem începe asemenea demersuri fără un suport democratic robust în acest sens”, a declartat deputatul.

 În context, Mihai Popșoi a declarat că principale riscuri la adresa securității Republicii Moldova, așa cum au fost în ultimii 30 de ani, vin din Est, adică din Federația Rusă. Acest lucru, a subliniat deputatul, îl demonstrează chiar războiul din Ucraina, amenințările Kremlinului fiind resimțite și de cetățenii țării noastre, în contextul survolării spațiului aerian al Republicii Moldova a rachetelor de croazieră rusești.

În acest sens, autoritățile sunt într-un proces de fortificare a tot ce înseamnă securitatea națională, a mai precizat vicepreședintele Parlamentului.

Amintim că niciun partid in R. Moldova nu militează deschis pentru aderarea la NATO, iar susținerea din partea cetățenilor este redusă tocmai din acest motiv.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *