Actualitate

Deputatul lui ”ȘOR”, Ulanov, audiat la Procuratura Anticorupție. A fost recunoscut în calitate de bănuit în dosarul „fraudei bancare”

Procuratura Generală anunță că în cursul zilei de astăzi, Procuratura Anticorupție l-a recunoscut în calitate de bănuit și l-a audiat pe deputatul Denis Ulanov, care este vizat în dosarul ”frauda bancară”. Mai exact, acesta este bănuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

De asemenea, astăzi, procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul acestuia, aflat la sediul Companiei ”Avia Invest”.

Menționăm că, ieri, imediat după ridicarea imunității parlamentare, deputatul Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de Procuratura Anticorupție, în calitate de bănuit de ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării.

Tot ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului Jardan, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei ”Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Cei doi deputați au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Fiind audiați de procurori, ambii deputați au făcut declarații în cadrul cauzelor penale în care sunt vizați, însă nu și-au recunoscut vina.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *