CSI / Rusia

„Din cei 550 de oameni, doar 65 au supraviețuit”. Detalii despre o mare înfrângere suferită de ruși care au încercat de trei ori să treacă un râu din Donbas

Încercarea nereușită a invadatorilor ruși de a forța râul Seversky Doneț în Donbass s-a dovedit a fi catastrofală. Din cei 550 de soldați ruși care au fost trimiși să treacă râul, doar vreo 65 au supraviețuit.

Acest lucru a fost raportat de comunitatea internațională InformNapalm cu referire la propriile surse pe canalul său Telegram pe 13 mai. În special, Brigada 74 de puști motorizate a Forțelor Armate Ruse a încercat să traverseze râul pe pontoane lângă Belogorovka (regiunea Lugansk).

După operațiunea nereușită, alți militari ai brigăzii au început să scrie „refuzuri”, dar ofițerii politici încearcă să-i intimideze cu pedepse cu închisoarea și să exercite presiuni psihologice, au declarat surse pentru InformNapalm.

Surse au mai spus că în această direcție a fost văzută o mașină, care seamănă vizual cu un centru mobil de lucru psihologic al Forțelor Armate RF. Anchetatorii au sugerat că probabil a fost necesar pentru procesarea psihologică a brigăzii, care a suferit pierderi mari.

Anterior, șeful administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai, a numit satul Belogorovka al doilea Cernobaevka pentru ocupanți. Trupele ruse de acolo au încercat să treacă de mai multe ori Seversky Doneț, dar nu au avut succes.

Anterior, TIMPUL a scris că armata ucraineană a distrus un ponton de trecere peste Seversky Doneț, pe care invadatorii l-au construit pe 8 mai lângă Belogorivka. Apoi Rusia a reușit totuși să transporte o parte din trupe pe celălalt mal al râului, dar au fost anihlate de parașutiști ucraineni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *