CSI / Rusia

„Din cei 550 de oameni, doar 65 au supraviețuit”. Detalii despre o mare înfrângere suferită de ruși care au încercat de trei ori să treacă un râu din Donbas

Încercarea nereușită a invadatorilor ruși de a forța râul Seversky Doneț în Donbass s-a dovedit a fi catastrofală. Din cei 550 de soldați ruși care au fost trimiși să treacă râul, doar vreo 65 au supraviețuit.

Acest lucru a fost raportat de comunitatea internațională InformNapalm cu referire la propriile surse pe canalul său Telegram pe 13 mai. În special, Brigada 74 de puști motorizate a Forțelor Armate Ruse a încercat să traverseze râul pe pontoane lângă Belogorovka (regiunea Lugansk).

După operațiunea nereușită, alți militari ai brigăzii au început să scrie „refuzuri”, dar ofițerii politici încearcă să-i intimideze cu pedepse cu închisoarea și să exercite presiuni psihologice, au declarat surse pentru InformNapalm.

loading...

Surse au mai spus că în această direcție a fost văzută o mașină, care seamănă vizual cu un centru mobil de lucru psihologic al Forțelor Armate RF. Anchetatorii au sugerat că probabil a fost necesar pentru procesarea psihologică a brigăzii, care a suferit pierderi mari.

Anterior, șeful administrației militare regionale Lugansk, Serghei Gaidai, a numit satul Belogorovka al doilea Cernobaevka pentru ocupanți. Trupele ruse de acolo au încercat să treacă de mai multe ori Seversky Doneț, dar nu au avut succes.

Anterior, TIMPUL a scris că armata ucraineană a distrus un ponton de trecere peste Seversky Doneț, pe care invadatorii l-au construit pe 8 mai lângă Belogorivka. Apoi Rusia a reușit totuși să transporte o parte din trupe pe celălalt mal al râului, dar au fost anihlate de parașutiști ucraineni.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.