Din Somalia, Kazahstan, Ucraina, Rusia, România au devenit CETĂȚENI ai R. Moldova
Mahmut a locuit 14 ani în Republica Moldova având statutul de refugiat. El este unicul reprezentant al țării sale de origine la noi în Moldova. Abia acum doi ani a decis să solicite cetățenia statului nostru în care și-a găsit iubirea, și-a întemeiat familia și și-a deschis un magazin. Vorbește o limbă română perfectă.
Mahmut Sait, Originar Din Somalia: «Important era să ajung într-o țară unde e liniște, pace, ca să am statut de refugiat. Republica Moldova m-a acceptat, am rămas. În cât timp ați învățat limba? Maximum jumătate de an. Atât de repede? Dacă ai dorință poți foarte ușor, repede să înveți limba română.»
Nina Stratulat, Șefa Direcției Social-Umanitare Și Relații Interetnice: «Ei singuri se cer de a studia limba română la Casa Limbii Române, vin cu copiii»
Printre noii cetățeni ai Republicii Moldova se mai numără un profesor originar din România. El a fost unicul care a spus jurământul pe de rost, fără a trage măcar o dată cu ochiul în text.
Numai în Chișinău, lunar depun jurământul de credință Republicii Moldova 10-15 persoane. În alte regiuni ale țării, jurământul se depune în fața președinților de raioane. Pentru a deveni cetățean al Republicii Moldova unei persoane i se cere printre altele vârsta de cel puțin 18 ani, un domiciliu legal si obisnuit in Republica Moldova nu mai putin de 8 ani dacă e refugiat sau apatrid, mijloace legale de existență, cunoașterea limbii române și respectarea Constitutiei Republicii Moldova.
Sursa: tv7.md
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!