CSI / RusiaUcraina

Direcția principală de informații a Ucrainei: Rusia încearcă să schimbe tactica atacurilor cu rachete

Rusia încearcă să schimbe tactica atacurilor cu rachete, a declarat direcția principală de informații a Ucrainei, potrivit RBC, citat de BBC.

Informația a fost confirmată de către reprezentantul Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, Andriy Chernyak, într-un interviu pentru RBC.

Potrivit Kievului, Rusia dispune de mai puțin de 100 de rachete de croazieră de înaltă precizie, cele mai frecvent folosite în bombardamentele asupra Ucrainei – Kalibr, Kh-101, Kh-555. Volumele de producție ale acestor rachete nu țin pasul cu dinamica cu care Rusia le-a cheltuit până la mijlocul lunii februarie, potrivit serviciilor de informații.

O situație similară, potrivit lui Chernyak, în Rusia și cu armele cu rachete în general. Există încă mii de rachete în Rusia, a spus el, dar se folosesc mult mai multe decât se produc. „Într-o lună, ei nu pot produce acum mai mult de 30-40 de rachete. Acele rachete vechi pe care le au în serviciu fie nu ajung din cauza unei defecțiuni, fie au o rază limitată de distrugere”, a declarat reprezentantul Direcției principale de informații din Ucraina.

Prin urmare, potrivit acestuia, „rușii au decis să își mărească potențialul ofensiv prin utilizarea aviației”. Dar după ce Forțele Armate ale Ucrainei au învățat să doboare rachete și drone kamikaze, „va fi și mai ușor să doboare avioane”, asigură Chernyak.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *