Actualitate

DOC/ Alaiba îi cere ANRE-ului să-și mute locul în alt sediu din proprietatea statului

„Am adresat o circulară către toate instituțiile supravegheate de comisia mea (CNPF, BNM, ANRE, ANSC, CC) cu solicitarea să îmi dea informație urgent despre ce contracte de chirie mai au sau au avut în ultimii 5 ani, cum au identificat anume acele sedii, cât plătesc/au plătit, cine sunt beneficiarii efectivi ai imobilelor cu care instituțiile statului semnează contracte de chirie de milioane. De asemenea am adresat un demers către ANRE cu solicitarea informației detaliate despre cum anume s-a identificat acel sediu din centrul Chișinăului și cu recomandarea insistentă să identifice un sediu mai modest din proprietatea statului”, a scris Alaiba.

Potrivit lui, una din soluții pentru ANRE ar fi să meargă în aceeași clădire unde activează Consiliul Concurenței. Mai exact, este vorba despre clădirea de pe strada Aleco Russo din sectorul Rîșcani al capitalei.

„Consiliul Concurenței plătea până recent 5 milioane pe an. ANRE – 7 milioane pe an. Pare a fi o metodă sistemică. Să plece la stat cu sediul. Să numească asta imixtiune în activitatea unei instituții independente, dacă doresc. Curând, în câteva luni, toate aceste instituții o să vină la Comisia Economie Buget și Finanțe cu rapoartele anuale, inclusiv ANRE. O să vreau un rezultat până atunci”, a mai adăugat el. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *