Eveniment

Doi cetățeni ai R. Moldovei cercetați de poliția română pentru nereguli cu permisele de conducere

Pe 24 decembrie, în jurul orei 23.30, la punctul de trecere a frontierei Albița i s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova, cetăţeanul moldovean Vadim N., în vârstă de 28 de ani.

Lucrătorii punctului de precere ocazie au stabilit că documentul este fals. Vadim N. a declarat că şi-a pierdut permisul de conducere şi a apelat la un conaţional, pentru a-i procura un nou permis de conducere, într-un timp mai scurt. Bărbatul a mai declarat că nu are nu are cunoştinţă despre faptul că acesta este fals. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals.
 
În aceeași zi, în jurul orei 21.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, judeţul Vaslui, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, s-a prezentat cetăţeanul din R. Moldova Oleg C., în vârstă de 35 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca Mercedes cu remorcă.

Lucrătorii punctului de trecere au constatat că Oleg C. este posesorul unui permis de conducere valabil doar pentru categoriile „B” şi „C”, iar pentru a putea conduce ansamblul de vehicule în cauză îi era necesară şi categoria „E”.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte autovehiculul respectiv.

Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *