Doi polițiști de frontieră morți în accident
Accidentul a avut loc în dimineața zilei de ieri. Potrivit comisarului de poliție Soroca, Valeriu Rogojină, bărbații, ambii în vârstă de 26 de ani, veneau din satul Vasilcău spre Soroca. La un moment dat, șoferul a pierdut controlul asupra volanului și automobilul a fost proiectat într-un copac. Bărbații au decedat pe loc. Potrivit datelor preliminare, accidentul s-a produs din cauza vitezei excesive. Unul dintre bărbați era căsătorit și recent soția sa a născut un copil.
Bălțenii se eschivează de la încorporarea în Armata Națională
În ultima campanie de recrutare, desfăşurată în toamna anului 2012, municipiul Bălţi, pentru prima dată în ultimii 15 ani, nu a îndeplinit planul de recrutare în Armata Naţională.
Șeful Secţiei serviciu civil şi evidenţă militară, Iurie Popa, a declarat în cadrul şedinţei aparatului Primăriei Bălţi că, potrivit planului, în ultima campanie de recrutare urmau să fie înrolaţi 65 de recruţi, însă rândurile ostaşilor au fost completate doar cu 60 de tineri. Viceprimarul mun. Bălţi, Alexandru Usatâi, a explicat că planul de recrutare nu a fost executat în cazul trupelor de carabinieri pentru că aici cerinţele faţă de recruţi sunt mai severe, bunăoară, la înălţimea tinerilor. „Mulţi recruţi se prezintă la comisii cu deficit considerabil de greutate a corpului, unii au doar 7-8 clase de şcoală medie, alţii pleacă din ţară, eschivându-se astfel de la serviciul militar”, mai explică Iurie Popa.
Agricultorii transnistreni, obligați să vândă mai puțin grâu statului
Producătorii agricoli din Transnistria, exportatori de grâu de panificație, sunt obligaţi să vândă întreprinderilor de stat 15 la sută din partida exportată, şi nu 25 la sută, cum era prevăzut anterior. O decizie în acest sens a fost aprobată de autorităţile autoproclamatei RMN, după ce agricultorii din regiune au renunţat la tranzacţii, pe motiv că preţul de achiziţie este prea mic şi exportau cerealele sub formă de grâu furajer.
Instruire pentru proiecte europene
Peste 60 de persoane, care reprezintă 50 de instituţii beneficiare şi partenere ale proiectelor implementate în cadrul Programelor Operaționale România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 și Bazinul Mării Negre 2007-2013, vor participa la un atelier de instruire în perioada 26-27 februarie 2013. Sesiunea este dedicată aplicării prevederilor stipulate în Ghidul Practic al Procedurilor de Contractare pentru Acţiunile Externe ale UE (PRAG).
Evenimentul este desfăşurat de către Cancelaria de Stat, în calitate de Autoritate Națională, în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcțiilor, cu sprijinul Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei (GIZ).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!