Politică

Doi ruși au traversat cu o barcă strâmtoarea Bering și au ajuns în Alaska unde cer azil în SUA. „Incidentul arată că poporul rus nu vrea să lupte în Ucraina”

Doi ruși solicită azil în SUA după ce au traversat strâmtoarea Bering, care leagă Rusia și Statele Unite. Traversarea strâmtorii este periculoasă în unele zile din cauza vremii.

Oficialii americani anunță că rușii se află acum pe insula St. Lawrence din vestul Alaskăi și se află în custodia federală pentru a fi verificați.

Guvernatorul Alaskăi, Mike Dunleavy, declara că rușii vor intra în procedura prevăzută de legislația cu privire la imigrație.

”A fost o surpriză pentru noi. Nu știu ce se va întâmpla în viitor dacă mai multe persoane vor încerca să părăsească Rusia prin strâmtoarea Bering“, a afirmat el. A mai avertizat că traversarea strâmtorii Bering în următoarele zile este periculoasă deoarece zone din nord-vestul Alaskăi sunt lovite de furtună.

Un senator SUA, Dan Sullivan, preciza că această întâmplare arată clar că cetățenii ruși nu doresc să lupte în războiul din Ucraina: „Acest incident arată clar în primul rând, că poporul rus nu vrea să lupte în războiul de agresiune al lui Putin împotriva Ucrainei”.

Alaska se află în extremitatea nord-vestică a continentului nord-american. Se învecinează la est cu provincia canadiană British Columbia și cu teritoriul Yukon, iar la vest împarte o frontieră maritimă cu regiunea autonomă Ciukotka din Federația Rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *